Paavo Kuronen

Trump petti vaalilupauksensa - aloitti kolmannen maailmansodan Syyriassa

Trumpin hallinto on aloittanut muutama tunti sitten Syyrian pommittamisen. Näin Trump on nyt pettänyt tärkeimmän vaalilupauksensa ja aloittanut käytännössä kolmannen maailmansodan.

 

Amerikan presidentinvaaleissa ehdokkaiden kannat Syyrian sotaan olivat selvät. Hillary kannatti sotaa Assadia ja Venäjää vastaan. Trump puolestaan ehdotti taktista liittoa Venäjän kanssa ISIStä vastaan. Vaaleissa Trumpin kanta voitti - kukapa järkevä amerikkalainen olisi halunnut Hillaryn lupaamaa kolmatta maailmansotaa Assadia ja Putinia vastaan.

 

Nyt vaalien jälkeen tilanne on muuttunut, niinkuin aina käy. Assadin väitetään käyttäneen kemiallisia aseita ja Trumpin hallinto on vastannut tähän omilla ilmapommituksillaan. Tämä on siis sama tekosyy sodan aloittamiselle, jota yritettiin neljä vuotta sitten. Silloin kuitenkin YK:n puolueettomien tarkastajien tutkimuksissa paljastui, että kemiallisia aseita olivat käyttäneet kapinalliset, ei Assadin hallinto, ja sota saatiin vältettyä. 

 

Haluan painottaa, että tämä väite, jonka mukaan Assad olisi käyttäny tkemiallisia aseita tässä vaiheessa sotaa, kun hän oli käytännössä jo voittanut, on naurettavan epäuskottava. Hänellä ei olisi ollut moisessa toiminnassa mitään voitettavaa, pelkästään hävittävää. Tapahtumia seuranneille onkin siis selvää, että kyse on false flag iskusta, jota käytetään sodan aloittamisen tekosyynä. Kolmannen maailmansodan aloittavat Mainilan laukaukset on siis ammuttu, ja niihin on nyt vastattu pommituksilla. 

 

Syyrian sodassahan on siis kyse USA:n, Israelin ja Saudi-Arabian geopoliittisista intresseistä, sekä Qatarista Eurooppaan Syyrian läpi kulkevasta kaasuputkesta, jonka avulla Eurooppa yritetään saada riippumattomaksi Venäjän kaasusta. Tästä syystä Venäjälle onkin ollut niin tärkeää tukea Assadin hallintoa edellämainitun liittouman tukemia ISIS/Al-qaeda/Al-nusra etc. ääri-islamistisia terroristikapinallisia vastaan.

 

Tässä vaiheessa Suomen olisi aika julistautua puolueettomaksi tässä sodassa, meillä ei ole mitään intressiä osallistua tähän mielisairauteen. Kuten tässä tapauksessa nähtiin, tilanne voi eskaloitua nopeasti. Suomen pitäisi nyt tehdä selväksi kaikille osapuolille, että olemme puolueettomia ja liittoutumattomia, ja että NATO ei saa käyttää maatamme hyökätäkseen kauttamme Venäjälle.

 

Puhuin tästä Syyria-asiasta jo 2013 syksyllä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Eiköhän hänkin ole sitten ansainnut Nobelin rauhanpalkinnon? Kuten edeltäjänsäkin, jonka hallinnon alla USA kävi päättymätöntä sotaa ympäri maailmaa. Tämä katsottiin rauhanpalkinnon arvoiseksi. Vai luuletko, että nämä menneet 3 hiljaista kuukautta katsotaan esteeksi?

Paavo Kuronen

Hehheh niin se taitaa mennä. Täytyy vain toivoa, että kirjoituksen otsikko oli ylireaktio...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Trump saa täydet pisteet. Näin pitää maailman suurimman valtiomahdin toimia. USA on ainoa maa jolla on valmiudet suojella kansoja hirmuhallitsijoita vastaan.

Paavo Kuronen

"Irakin sotilaat ottivat vauvoja hengityskoneista ja heittivät niitä lattialle" VALHE, jolla perusteltiin Persianlahdensotana tunnettu MASSAMURHA.

"Saddamilla on massatuhoaseita" VALHE, jolla perusteltiin Irakin sotana tunnettu MASSAMURHA.

"Assad käytti kemiallisia aseita omia kansalaisiaan vastaan" VALHE, jolla yriteltiin neljä vuotta sitten perustella massamurhaa, mutta joka onneksi paljastettiin valheeksi, ennenkuin oli liian myöhäistä.

Ja nyt tämä uusin.. periaatteellinen rauhan kannattaja, monikertainen kongressiedustaja ja presidenttiehdokas Ron Paul: "Ei mitään mahdollisuutta, että Assad teki tämän"

https://www.youtube.com/watch?v=h0cNuPd2CDk

Näin pitää suurimman valtiomahdin toimia? Valehdella, ja murhata viattomia ihmisiä näiden valheiden perusteella? Tässä ei olla suojelemassa ketään, vaan valloittamassa alueita ja murhaamassa kansoja. Ja sinä kannatat tätä murhaamista, ja olet osallinen näihin sotarikoksiin. Kuka puolustaisi meitä kaltaiseltasi saastalta?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Twitteristä pitäisi löytyä muutaman vuoden vanha twiitti, missä Obaman hallinto kehuskelee poistaneensa viimeisetkin 8% Syyrian joukkotuhoaseista.

Haluaisin nähdä todisteet siitä, kuka iskun teki. En näe itsekkään Assadilla mitään järkevää motiivia.

Paavo Kuronen Vastaus kommenttiin #20

Hyvä, että kaltaisiasi järkeviä ihmisiä on vielä.

Syyrialainen SyrianGirl vloggari haastattelussa vähän ennen Trumpin pommitusta: Evidence Mounts Syrian WMD Attack Was False Flag https://www.youtube.com/watch?v=v8VwYZugcZ8

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Sota syntyy, kun vastustetaan, rauha tulee kun vastustaja on voitettu.

Ihmisoikeuksia ei kannata tyrkyttää, se johtaa vain väkivaltaisuuksiin. Diktatuuriin kuuluu, että kansa on nöyrä ja kumartaa johtajaa. Ne jotka eivät sopeudu, lakkaavat olemasta. Näin kansaa voidaan hallita ja rauha säilyy.

Kehitysapu, demokratian ja ihmisoikeuksien tuputtaminen on tyhmintä mitä "kehittyneet" maat voivat tehdä.

Paavo Kuronen

Ok sori tuosta aiemmasta kommentista arvoisa herra Keijo Räävi, menetin hermoni. Mutta olen silti HYVIN VOIMAKKAASTI eri mieltä kanssasi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Operaatio oli kaikin puolin taitava veto Trumpilta.

Hän saa kotiyleisän katseet kiinnitetyksi muualle omista ongelmistaan ja kritiikistään. Alamaissa ollut suosio tulee kasvamaan.

Lisäksi Trumpia on syytetty Venäjä-yhteyksistä ja Putinin tukemisesta. Nyt hän näyttäytyy Venäjän vihollisena.

Samaan aikaan on Kiinan presidentti vierailulla USA:ssa ja Kiina on Pohjois-Korean ainoa tukipilari. Trump on uhonnut sotilaallisia toimia myös Pohjois-Koreaa vastaan. Kukaan ei enää uskalla väittää, etteikö sekin olisi mahdollista.

Hänellä onkin yllättäen pelisilmää ja on valmis toimimaan aktiivisesti ulkopolitiikan saralla, vaikka vaalipuheissaan korosti keskittymistä Amerikan sisäisiin asioihin.

Ilkka Huotari

Yhtä taitava kuin Putinin Krimin ja Itä-Ukrainan valtaus ja sota.

Eli ei taitava ollenkaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miten perustelet, etteikö Krimin valtaus olisi ollut taitava? Sehän oli mitä taitavin. Kaikki sujui kuin tanssi ja täysin suunnitelmien mukaan. Krim on Venäjän hallinnassa ilman, että laukaustakaan on ammuttu ja ainoa seuraus on länsimaailman etusormen heristys: "soo soo".

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #15

Oli se kai valtausoperaationa taitava, mutta en ole varma siitä, että oliko se taitavaa politiikkaa. Loppujen lopuksi kyse olisi krimiläisten tahdosta, ja nyt siitä ei tiedä, vaikka "äänestys" järjestettiinkin.

Mutta jos nyt tähän Trumpin vetoon palataan, niin tämä oli turha paniikkiratkaisu. Trumpilla ei olisi ollut mitään tarvetta lähteä sotimaan, kannatus olisi kyllä noussut aikanaan.

Miksi Trump muutti mielensä? https://pbs-h2.twimg.com/media/C8yZ3mMVwAAdArp.jpg

Paavo Kuronen

Media ja poliittinen establishmentti on kritisoinut Trumppia jatkuvasti, koska hän ei ole halunnut sotaa Venäjää vastaan Syyriassa. Tämä varmasti nostaa Trumpin pisteitä näiden "neokonservatiivien" yms. sotahullujen silmissä, mutta Trumpin valtaan äänestäneet kannattajat eivät välttämättä pidä näkemästään. Ihmiset ovat Amerikassa väsyneitä sotiin, joten tämä saattaa yhtä hyvin laskea kannatusta. Riippuu pitkälti, luottavatko ihmiset enää valtamediaan vai eivät..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Trump saa lisäkannatusta entisiltä vastustajiltaan, jotka olisivat halunneet Clintonin presidentiksi juuri siksi, että olettivat hänen toimivan sotilaallisesti aktiivisemmin maailmalla.

Toisaalta voidaan sano, että Trump piti vaalilupauksensa siltä osin, että hän sanoi USA:n olevan liian ennustettava ja korosti tarvetta tehdä USA:n politiikasta arvaamattomamman.

Paavo Kuronen Vastaus kommenttiin #14

Pitää paikkansa. Itse toivon valtavaa rauhanliikettä, joka yhdistää Trumpin vastustajat ja nyt tähän uuteen kehitykseen pettyneet entiset kannattajat.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Täydet pinnat Trumpille. Assad on saanut Venäjän suojeluksessa tehdä hirmutekoja Syyriassa. Nyt niille tuli loppu.

Paavo Kuronen

ISIS, Al-qaeda/Al-nusra tässä niitä hirmutekoja ovat tehneet, leikanneet ihmisiltä päitä, massamurhanneet viattomia siviilejä. Ja kuka heidät on aseistanut, kuka heidät on tukenut? Sama taho, joka nyt pommittaa Syyriaa. Toki, Assad on tehnyt hirmutekoja, mutta otetaanpa ensin tukki pois omasta silmästä, ennenkuin kaivetaan tikkua toisen silmästä, ja myönnetään, että USAn imperialistinen ulkopolitiikka on murhannut miljoonia viattomia siviilejä, he ovat käyttäneet kemiallisia aseita mm. Vietnamissa, he ovat ajaneet Lähi-Idän ja Libyan kaaokseen jne. Assadin toimet ovat siinä mielessä lähes oikeamielisiä, sillä hänhän on käytännössä puolustanut omaa maataan tämän pahuuden akselin (Israel, Saudi-Arabia, Yhdysvallat) tukemilta ääriterroristeilta. Tämä pommituskampanja vaikuttaisi valitettavasti olevan hirmutekojen alku, ei suinkaan niiden loppu.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Stalin murhautti 16 miljoonaa omaa kansalaistaan, jos siis mennään sylttytehtaalle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

"Stalin murhautti 16 miljoonaa omaa kansalaistaan, jos siis mennään sylttytehtaalle."

Stalinin ja Hitlerin murhanhimon motiivit olivat erilaiset. Hitler hävitti mielestään toisen luokan ihmisiä, motiivi oli siis rasismi.

Stalinin motiivi oli valta. Stalin halusi säilyttää oman valtansa, ideologia oli siinä asiassa vain tekosyy.

Uskonto on oikeuttanut monet aiemmat kansojen massamurhat aina raamatun päivistä lähtien. Kun Stalinilla ei ollut uskontoa jonka piikkiin tappaa, Stalin käytti tätä kommunismi- ideologiaa uskonnon sijaan murhaamisen oikeuttajana.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #47

En lähde nyt juutalaisia, enkä heidän tekojaan mitenkään puolustelemaan mutta ....

Stalin ei ollut juutalainen vaan olisikohan ollut koulutukseltaan ortodoksinen pappi, tai peräti munkki.

Paavo Kuronen Vastaus kommenttiin #48

Mmh, etninen georgialainen, mutta muistetaan silti, että Stalin ei itse henkilökohtaisesti painanut liipaisinta miljoonia ja miljoonia kertoja.

Paavo Kuronen Vastaus kommenttiin #49

Pointtini on siis tämä: samat Wall Street pankkiirit (kyllä, juutalaiset pankkiirit, mutta myös muut) jotka rahoittivat ja loivat Neuvostoliiton, ja ovat rahoittaneet kaikkien sotien molempia puolia jo satoja vuosia, ovat myös näiden viimeisimpien ongelmien todelliset aiheuttajat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #50

Aika harhainen näkemys.

Kyllä sotia muutenkin saadaan aikaan,
ei siinä juutalaisia tarvita.

Hitlerkin sai aikaan monta sotaa.
Toki hänkin kävi niitä paljolti juutalaisten rahoilla.
Tapetuilta juutalaisilta varastetuilla rahoilla.

Totta on se että juutalaiset ovat paljon rahoittaneet sotia, he kun ovat pankkiireita. Sodat ovat aina vaatineet paljon pääomia.
Se on sitten eri asia voiko juutalainen kieltäytyä rahoittamasta kuninkaan sotaa jos kuningas sitä pyytää. En usko että pankkiirit olisivat itse sotia tahtoneet, kuninkaat tahtoivat sotia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #51

Arto älä syötä antisemitistitrollia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #52

:)

Kiitos että varoitit,
mutta kyllä minä sen saman jo itsekin huomasin.

Paavo Kuronen Vastaus kommenttiin #52

Kaikki mitä olen sanonut on ihan hyvin dokumentoitua faktaa. Nämä samat pankkiirit rahoittivat sekä natseja, kommunisteja, että Yhdysvaltoja. Sama pätee Napoleonin sodissa jne. Historialliset faktat eivät ole antisemitistisiä, ne ovat vain faktoja.

Paavo Kuronen Vastaus kommenttiin #52

En ole mikään trolli, olen sanonut kaiken täysin vakavissani, jos olet jostain eri mieltä, perustele näkemyksesi äläkä tyydy lapselliseen nimittelyyn ja panetteluun.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #57

Olet trolli. Postaat tänne alustalta poistettuja kirjoituksia ja MVlinkkejä. Trollaus on sitä että provosoidaan ja röyhkeillään. Suomeen sen toi Hommaforum joka nykyään on tuomitsevinaan MVlehden jolle muokkasi maata ja jota kestitsi veljellisesti.
Tapa kommunikoida on ideologiaperäistä. Bannonilainen hommaforum on heikentänyt edellytyksiä yhteiskunnan rakentamiselle Suomessa ja muokannut maata mm antisemitismin uudelleenjuurruttamiselle maahamme.

Paavo Kuronen Vastaus kommenttiin #58

Ainut syy miksi postasin "MVlinkin" koska täältä asiallinen historiallisiin faktoihin perustuva kirjoitukseni poistettiin. Pyrin toki provosoimaan ihmisiä ajattelemaan, niinkuin Ateenan paarma Sokrates ja niin edelleen, tämähän on koko länsimaisen sivistyksen ydinolemus, esittää vaikkakin vain paholaisen asianajajana eriäviä mielipiteitä keskustelun aikaansaamiseksi. Tämä harjoittamasi konsensus-pakottaminen jos jokin on ideologiaperäistä. Oma ideologiani on tuoda esiin näitä vaiettuja, salattuja historiallisia tosiseikkoja, en mitenkään yhteen ryhmään obsessoituen, kuten joillain on tapana, vaan kritisoiden tasa-arvoisesti kaikkia vallanpitäjiä, olivat ne sitten moderneja suurvaltoja ja suuryrityksiä, tai okkultistisia salaseuroja, vapaamuurareita, katolista kirkkoa, kuningassukuja jne. Tämä vallan ja järjestäytyneen rikollisuuden anatomia on äärimmäisen tärkeä tutkimusaihe ja uskon vakaasti että ihmiskunnan on ymmärrettävä tämän valtarakenteen koostumus, ja siihen liittyvät epäoikeudenmukaisuudet. Tätä ei tietenkään voi tehdä käsittelemättä myös juutalaisia, joilla toki on mielenkiintoinen ja merkittävä rooli, mutta en vastusta kaikkia juutalaisia, tai ainoastaan juutalaisia, mutta jos tietoisuuteeni tulee huutavia vääryyksiä, pyrin tuomaan ne julkiseen keskusteluun, riippumatta siitä, kuuluvatko niiden tekijät johonkin erityiseen suojeltuun ryhmään tai eivät.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #60

Jos käytät alustaa sinun on kunnioitettava sen viestejä ja ohjeita. Kaikkien on. Ne joilla ei ole joku natsahtava agenda tajuavat sen ihan ilman huomautusta. Tapa käyttää erilaisia demokratian tarjoamia alustoja kertoo käyttäjän ideologiasta.
Jos alusta huitoo paarmaa se ei ole mitään ei länsimaista. Sotkeudut kuten hommaforumilaisetkin outoihin kuviohin. "Jos minä en saa rajattomia oikeuksia ja täyttä valtaa jollain alustalla olen sananvapausuhri". Tuolla metodilla on hommaforum heikentänyt Suomea ja pedannut sinunlaisille. Hommaforum on synkkä kappale Suomen historiaa.

Paavo Kuronen Vastaus kommenttiin #63

Sinulla on selkeästi voimakkaita antipatioita tätä Hommafoorumia kohtaan, mutta se ei varsinaisesti liity minuun. Tiedän toki, mikä se on, noin yleisesti puhuen, mutta en aktiivisesti lue sitä, tai keskustele siellä. Tapani käyttää esimerkiksi tätä alustaa kertoo ideologiastani olennaisilta osin sen, että vastustan epäoikeudenmukaisuutta, vastustan salailua, ja pyrin voimaannuttamaan ihmismassat jakamalla olennaista salattua/vaiettua/muuten pimitettyä informaatiota. Totuuden puhuminen vallalle, heikompien ja altavastaajien puolustaminen, kyllä, nämä ovat kaikki ideologiaani. Enemmän kuin mitään muuta olen kristitty, en vihaa ketään, pyrin rakastamaan vihollisiani - toki siinä joskus vajavaisena ihmisenä epäonnistuen. Historiallisten tosiasioiden esiintuominen tietyn ryhmän negatiivisista toimista, no, toki sitä voi pitää "kiihottamisena kansanryhmää vastaan", tai mitä tahansa. En sinänsä valita, Uudella Suomella on toki oikeus poistaa kirjoituksiani kuten haluavat, ei siinä mitään, mutta samallahan he nimenomaan vahvistavat kuvaa siitä, että tiettyjä näkemyksiä ei saa kritisoida, ja tällä tavalla ajavat ihmisiä nimenomaan rasismiin ja anti-semitismiin. Mitä enemmän jotain yritetään tukahduttaa ja painaa pinnan alle, sitä voimakkaampana se tulee esiin. Jos rasismin ja anti-semitismin lisääntymisestä Suomessa voi syyttää jotain tahoa, niin varmaan Helsingin Sanomia ja YLEä, jotka ovat kaksoisstandardeillaan antaneet näille yhteen asiaan keskittyville "maahanmuuttokriitikoille" tietynlaisen oikeutuksen. Vaikka toki ihan objektiivisestikin tämä Euroopan islamisaatio aiheuttaa valtavasti ongelmia, ja koko projektia pitäisikin tulkita stalinistisena väestönsiirto-operaationa minun mielestäni. Rauhaa ja rakkautta kaikille ihonväriin katsomatta. Etsikää totuutta, niin löydätte sen ja totuus tekee teidät vapaiksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #65

Trolli myös puhuu ohi ja ottaa kaiken kritiikin syöttöpaloina. Olet malliesimerkki.
Toistan kritiikkini. Käytät alustaa provosoiden ja antisemitististä soopaa levitellen.
Jaarituksesi ja niiden pituus myös kertoo osaltaan "missiostasi".
Trollaus on sinänsä demokratiaa heikentävää. Hommaforum liittyy tähän koska hommaforum koulutti ja rohkaisi trollaajia. Tiedän ettet juuri sinä liity itse foorumiin mutta se että Suomessa on edes mahdollista käyttää noita tekniikoita johtuu hommaforumislaisten massiivisesta trollauksesta aikoinaan.

Paavo Kuronen Vastaus kommenttiin #68

En ole levittänyt soopaa. Mitä olen sanonut, mikä ei ole totta?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Olet siis todistamassa, että jos USA lopettaisi diktatuurien vastustamisen, sodat maailmasta loppuisivat. Ehkä olet oikeassa:)

Trump ei valitettavasti pitänyt vaalilupaustaan ja meni pilaamaan Obaman aloittaman hyvän alun olla sekaantumatta sotilaallisesti muiden maiden sisäisiin asioihin.

Mallia pitäisi ottaa Venäjästä, joka osaa hoitaa muiden maiden ongelmat kansanäänestyksellä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tuskimpa hirmuteot maailmalla loppuvat. Jotain rajaa vedetään.

Venäjän syyriaan tuomat ihme ilmapuolustusohjukset eivät ilmeisesti pystyneet reagoimaan lainkaan. Fakta. Eivät havainneet matalalla lentäviä risteilyohjuksia.

Vaarallista leikkiä. Toimimattomuudellaan obama antoi putinille mahdollisuuden syyrian diktaattorin suojelemiseen. Toisaalta kokemusten mukaan suo siellä ja vetelä täällä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Washington Postin mukaan USA olisi varoittanut Venäjää ennen iskua, jotta ko. iskun kohteena olleessa tukikohdassa olleet venäläiset ehtisivät väistyä iskun tieltä. Joten tämä isku oli ilmeisesti lähinnä tarkoitettu tukemaan republikaanien poliittista asemaa USA:ssa.

Trump näyttäisi olevan kietoutumassa Lähi-idän kriiseihin edeltäjiensä tavoin. Tuskin tästä vielä maailmansotaa tulee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuollainen varoitus on ymmärrettävä, mutta ei lähestulkoonkaan riittävä antamaan manööverille Venäjän hyväksyntää. Kaikesta huolimatta USA hykkäsi Venäjän tukemaa hallintoa vastaan ja tuhosi myös venäläisten käyttämän lentokentän.

Ja käsittääkseni varoituksesta ei ole täyttä varmuutta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Svenska dagbladetin mukaan Pentagon olisi tiedottanut Venäjälle annetusta varoituksesta.

https://www.svd.se/syriens-opposition-valkomnar-us...

Tietenkin tällaiset etukäteisvaroitukset heikentävät iskun tehoa. Venäjä on tietenkin varoittanut Syyriaa tulevasta iskusta, jolloin Syyria on ehkä ennättänyt suojata tukikohdan tärkeimmän kaluston ja henkilöstön.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Uusi Suomi on muuten hyvin hidas julkaisemaan uutisia. Maailmaa kohuttanut uutinen on ollut jo useita tunteja kaikissa medioissa, mutta Uuden Suomen etusivulla siitä ei ole sanaakaan kello 8:00 aamulla.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Uusi Suomen toimittajilla työaika alkanee aamulla klo 8.00.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Olisikohan viimein Venäjän vuoro yrittää vuoropulelua USA:n kanssa aselevosta, rauhasta ja Syyrian jälleenrakentamisesta.

Paavo Kuronen

Sitähän Venäjä on käsittääkseni yrittänyt kokoajan?
2015 Financial Times: Russia calls on US to co-operate with its military in Syria
https://www.ft.com/content/cc8ea412-587c-11e5-a28b...

2016 lokakuu Sputnik: Russia calls for co-operation fighting Daesh https://sputniknews.com/politics/20161020104655622...
Jopa Assad itse viime marraskuussa ilmaisi halukkuutensa yhteistyöhön Trumpin kanssa:
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-eas...

Mutta, nyt hän yhtäkkiä saikin päähänsä alkaa kaasuttamaan omia kansalaisiaan? Kuten sanoin, NAURETTAVAN EPÄUSKOTTAVAA.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Syyrian kapinalliset lavastivat itse kaasuiskun? Kerro lisää!

Vaihda muuten tuo profiilikuvasi. Kuvan T-paidan kyrilliset kirjaimet varmaan paljastavat liikaa?

Paavo Kuronen Vastaus kommenttiin #22

http://www.washingtontimes.com/news/2013/may/6/syr...

Tämä siis neljän vuoden takaa kun samaa False Flag mediakampanjaa yritettiin. Silloin YK:n itsenäiset tarkkailijat saivat imperialistimurhaajat kiinni housut kintuissa, mutta tietenkään näillä konnilla ei ole mitään seurauksia valehtelusta. Tällä kertaa false flag on vielä paljon itsestäänselvempi, kun ottaa huomioon sodan strategisen tilanteen.

Paavo Kuronen Vastaus kommenttiin #22

Mitä ne mielestäsi paljastavat? Yritätkö syyttää minua jostakin?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #25

En minä syytä, vaan annoin ystävällisen neuvon!

Paavo Kuronen Vastaus kommenttiin #27

Minulla ei ole mitään salattavaa. Футболка как Футболка.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #29

Riippuu kyllä siitä, mitä siinä t-paidassa lukee. Tästä voi tulla sellainen mielikuva, että itse olet "false flag".

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Veikkaan että kyseessä on Trumpilta kuuluisaa 4D shakkia.

Trump iski sinäänsä varsin vähäpätöiseen lentokenttään. Voiman näytös oli valtava, mutta käsitykseni mukaan uhrimäärä oli yllättävän vähäinen.
Tämän iskun ansiosta demokraattipuolue kannattajineen vihdoinkin lopetti salaliittoteoriansa Putinin ja Trumpin vehkeilystä. Suhteita Venäjään ei kuitenkaan pilattu, sillä Trump varoitti Putinia ennen iskua.

Oppositio sai sirkushupinsa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Blogisti esitti näkemyksiä jotka ovat jo käyneet minunkin mielessäni.

Blogistin mukaan tapahtumien kulku on siis ollut seuraava.

USA tarvitsi tekosyyn sekaantuakseen entistä enemmän Syyrian sotaan. Tätä varten aikaansaatiin tavalla tai toisella kaasuisku kohteeseen mihin Syyrian ilmavoimat olivat juuri iskemässä.

Jos USA halusi tämän iskun tehdä, sillä jos kellä olisi ollut tähän mahdollisuus. Jos pommia ei salaussyistä voitu tehdä ilmateitse, pommi olisi voitu kuljettaa paikalle maata pitkin. Koska USA:lla on aina tarkat tiedot kunkin toimijan liikkeistä Syyriassa, ei olisi ollut vaikeata laukaista maassa valmiina olevaa pommia juuri sopivalla hetkellä.

Jos tämä pommi olisi siis ollut tahallinen "mainilan laukaus" kaikki mitä sen jälkeen on tapahtunut ja tulee tapahtumaan, voi olla tarkkaan suunniteltu etukäteen. Jopa se että vastaisku tapahtui Kiinan presidentin vierailun aikaan voi olla ennakkoon suunniteltu.

Trump näytti asiasta pitämässään puheessa tarkasti seuraavan edessään olevaa käsikirjoitusta. Puhe saattoi olla sekin jo aikaa Pentagonissa laadittu.

================

Pitää muistaa että edellämainittu on vain spekulaatiota, mutta jos se pitäisi paikkansa, asiassa on kaksi vaihtoehtoa.

Koko operaatio voi olla pentagonin ihan itsenäisesti tekemä suunnitelma, joka olisi tapahtunut riippumatta siitä olisiko presidenttinä ollut Obama, Clinton tai Trump. Siinä tapauksessa mitään erikoista ei asiassa olisi, vaan kaikki jatkuisi kuten ennenkin USA:n politiikassa ja Trump on myös asettumassa hänelle varattuun osaan tässä näytelmässä, eli presidentin roolin näyttelemiseen.

Jos tässä operaatiossa on jotain Trumpin omaa ajattelua ja ennenkaikkea jos Trump tällä tavalla voi toteuttaa oikkujaan, tilanne on todella vaarallinen.

Jos tilanne on pentagonin hallinnassa, asiassa ei ole suurempaa vaaraa, sillä pentagonissa on varmaan mietitty valmiiksi vaihtoehtoisia ratkaisuja erilaisiin mahdollisiin vastareaktioihin Venäjän, Kiinan tai muiden toimijoiden taholta.

Eurooppalaisten reaktioilla ei ole juuri merkitystä, sillä EU on edelleen hajanainen ja heikko ja sitä ollaan repimässä hajalle, paitsi sisäisesti, myös Trumpin ja Putinin toimesta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hyvä teoria, mutta vaikea todistaa!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Hyvä teoria, mutta vaikea todistaa!"

:)

Ei sitä tarvitse todistaa. Mahdollisesti tulevat tapahtumat paljastavat olenko oikeassa tai väärässä. Aina ei totuus paljastu, koska asiat saavat uusia käänteitä, eiväkä juonet onnistu niinkuin ne on suunniteltu ja totuus onnistutaan usein piilottamaan myös historian kirjoittajilta.

Esittämäni kaltaisia kuvioitahan maailmanpolitiikassa on yleisesti esiintynyt ja esiintyy yhä, ja tulee esiintymään. Voihan kyseessä aivan yhtä hyvin olla ihan toisenkinlainen kuvio. Eivät meterologitkaan aina onnistu sään ennustamisessa, mutta kyllä he silti todennäköisyyksiä jotenkuten hallitsee.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jos varoitus kemiallisen aseen käytön seurauksista perustui vain tekosyihin, millainen massiivinen tappo-operaatio tarvitaan, että se kelpaa oikeaksi syyksi vastaiskulle?

Paavo Kuronen

Siis tekosyy oli kyseessä sen takia, että kemiallisia aseita käytti CIA/Mossad/ISIS akseli, eikä Assad. Olen tavallaan siis samaa mieltä: tämä vaatisi todella, todella voimakkaita toimia kaikilta maailman mailta kyseisiä kemiallista asetta käyttäneitä tahoja vastaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"...kemiallisia aseita käytti CIA/Mossad/ISIS akseli, eikä Assad"

Sinähän se varsinainen Aino Kassinen olet. Onko kaitselmus taivaalta antanut sinulle tiedon?

Assadin hallinto on määrätietoisesti torjunut kansainvälisen tutkimuksen kaasuiskusta ja sen suorittajasta. Jos sillä olisi puhtaat paperit, niin se jopa kutsuisi kansainvälisen komission maahan ja mahdollisimman pikaisesti. False Flag konspiraatioteoria on alkanut hiukan elämään somessa ja Assadin hallinnon lanseeraamana sen tukijoissa, mutta niinhän sitä aina tehdään.

Paavo Kuronen Vastaus kommenttiin #35

No sanotaan, että todennäköisesti näin. Kenellä oli keinot ja motiivi? Syyrian kemialliset aseethan tuhottiin YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman mukaisesti jo 2014. Ei tietenkään ole täysin mahdotonta, että Assad päätti salaa valmistaa uusia kemiallisia aseita, ja käyttää niitä juuri nyt, kun oli voittamassa sodan, ilman mitään itsestäänselvää syytä, mutta se on erittäin epätodennäköistä. Assad on varmasti tarpeeksi moraaliton käyttääkseen kemiallisia aseita omia kansalaisiaan vastaan - mutta en saata millään uskoa hänen olevan tarpeeksi typerä tekemään sitä tässä tilanteessa. Tätä sotaa on haluttu ja sitä varten on propagoitu jo vuosien ajan, ja syitä on etsitty Assadin väkivaltaiselle kukistamiselle. Nytkö hän sitten antaisi vihollisilleen näiden kaipaaman syyn? Ei, kaikki tässä tapauksessa viittaa CIA/Mossad/ISIS akseliin, valitettavasti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #37

Tosiasia on, että taistelukaasuvarastoja ei siis tuhottu vuonna 2014 tai sitten niitä on valmistettu lisää, kuten mainitsit. Joten kun tuo on tosiasia, niin on turha viitata mihinkään vuoden 2014 tuhoamiseen.

Taistelukaasuja on mahdollista käyttää rajatuissa operaatioissa ilman, että niistä jää kiinni. Näin on menetelty myös Irakissa Saddamin aikana paljon aiemmin kuin ensimmäisen kerran tiedettiin taistelukaasujen käytöstä kurdeja vastaan. On täysin mahdollista, että Assadin hallinto on käyttänyt kaasuja aiemminkin, mutta nyt sattui huono mäihä.

Miten voit olettaa koalitiota CIA:n ja ISIS:n kanssa? Ovatko vaikuttaneet sympatiseeraavansa toisiaan? Onko niillä todellakin ei pelkästään keskusteluyhteys vaan lisäksi myös yhteiset suunnittelukomiteat?

Paavo Kuronen Vastaus kommenttiin #40

Hyvä että kysyit. Tämä USA:n tiedustelupalvelujen ja ääri-islamististen terrorijärjestöjen epäpyhä allianssihan juontaa juurensa tunnetusti jo 80-luvulle, kun Afghanistanin Mujahideenejä aseistettiin taistelemaan siellä Neuvostoliittoa vastaan. Nyt sama ilmiö on siis toistunut ympäri islamilaista maailmaa, Egyptissä CIA tuki muslimiveljeskuntaa Arabikeväässä, samoin Libyassa ääri-islamistisia kapinallisia tuettiin taistelussa Gaddafia vastaan. Näiden Libyan kapinallisten aseita ja varusteita sitten siirrettiin "rottalinjan" avulla Syyrian kapinallisille, ja tässä CIA ja MI6 olivat oleellisesti mukana.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jun...

Defence Intelligence Agencyn eli DIA:n deklassifioidussa asiakirjassa (http://www.judicialwatch.org/wp-content/uploads/20...) Syyrian konfliktia kuvaillaan seuraavalla tavalla:

"Salafistit, Muslimiveljeskunta ja AQI [Al-Qaeda Iraq] ovat tärkeimmät kansannousua ajavat voimat Syyriassa."

"Länsi tukee oppositiota"

Analyysi mahdollisista skenaarioista jatkuu:

"Jos tilanne purkautuu on mahdollista perustaa joko julistettu tai julistamaton salafistiruhtinaskunta itäiseen Syyriaan (Hasaka ja Der Zor), ja tämä on juuri se, mitä oppositiota tukevat voimat haluavat, eristääkseen Syyrian hallinnon..."

"...ISI voisi myös julistaa Islamilaisen valtion liitossa muiden terroristiorganisaatioiden kanssa Irakissa ja Syyriassa."

Tämä siis 2012. Lähtikö homma siis vain niin sanotusti käsistä, vai meneekö kaikki käsikirjoituksen mukaan? Joka tapauksessa "Länsi", tai pikemminkin sen rikolliset tiedustelupalvelut ja koko sotateollinen kompleksi, ovat käyttäneet ISIStä Assadin hallinnon kaatamiseen, mikä on ollut alusta asti koko projektin tavoitteena.

"CIA loi ISISin", sanoo Wikileaksin perustaja Julian Assange. http://www.express.co.uk/news/world/737430/CIA-ISI...

Jos ISISistä oltaisiin haluttu päästä eroon, siinä oltaisiin kyllä onnistuttu jo ajat sitten, mutta, Turkkihan osti näiden öljyä vielä vähän aikaa sitten. Ja tietysti koko projektia tukevat USA:n liittolaiset Saudi-Arabiassa ja muissa Persianlahden öljyvaltioissa. Tätä siis tarkoitan CIA/ISIS akselilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #35

Minulla ei ole mitään motivaatiota puolustaa Assadia ja väittää että kilttejä ne on. Ei Assad varmasti mikään kiltti mies ole, vaan paha ja ilkeä konna, mutta ei kai hän niin typerä voisi olla että pilaisi omat mahdollisuutensa voittaa sota, käyttämällä tässä vaiheessa kiellettyjä kemiallisia aseita.

Tämä vain ei vaikuta uskottavalta. Paljon uskottavampaa on että pommia käytti joku joka halusi syyllistää Assadin tästä kaasuiskusta, aiheuttaa USA:n mukaantulon ja kääntää sillä tavalla sodan kulun.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Voimankäytön suhtetuttamista? 59 tomahawk ohjusta vastaa 59 x noin 500 kg pommia. Vastaa yhden tu-160 pommikuormaa tai 3-4 su-34 pommikuormaa. Nämähän ovat Syyriassa mattopomittaneet kapinalliseten halussa olevia alueita juurikaan kohteista piittaamatta. Venäjä on tosin käyttänyt näytösluonteisesti hieman kehittyyneempiä vekottimia. Sokeasti kaiken tuhoaminen näyttää olevan tehokkaampaa kuin pyrkiä välttämään siviiliuhreja.

Isku näyttää ainakin edes yritetyn suunnata sotilaskohteeseen.

Venäjä kaiketi on aieminkin estänyt turvaneuvostoa käsittelemästä syyrian kaasuiskuja.

Paavo Kuronen

http://paavokuronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14901...

Suosittelen lukemaan kirjoitukseni vuodelta 2013, miksi USAn ei pitäisi hyökätä Syyriaan.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Trump piti lupauksensa. Make America Great Again.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muut Trumpin kannattajat ovat olleet aika hiljaa tällä forumilla tänä aamuna toistaiseksi. Johtunee siitä, että vataosa heistä on ennemminkin putinisteja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Näin on. Putinismin tuki Trumpille on perustunut virhearviointeihin. Hyvä niin. Kreml ei osaa tulkita muita koska omakin arvoperusta on laho.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Täällä ollaan. Ehkä Trumpin kannattajat ovat hiljaa koska he sentään käyvät töissä. Itse kommentoin juuri tauolta. Oman teoriani tilanteesta voit lukea kun rullaat vähän ylöspäin.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

http://funnyjunk.com/channel/4chan/Was+the+syrian+...

Tuossa blogistille jatko-osaa. Linkissä selitellään kaikkia ristiriitoja ja outouksia, mitä kaasuiskussa tapahtui. Linkin kommenttiosiosta löydät myös lähteet ja todisteet väitteisiin.

Noiden varjolla voisin jopa uskoa, että kyseessä oli terroristien false flag isku, jonka tarkoituksena on saada länsimaat tuhoamaan Assad heidän puolestaan.

Syyria ei saa seurata Libyan mallia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse kiinnitin uutisista siihen, että Trump tällä kertaa toimii asiatuntijoita, Pentagonia, kuunnelleen, ei siis mitään uutta Amerikan taivaan alla. Kuroselta on tainnut unohtua Venäjän tuhatvuotisen historian lukeminen, väkivalta, niin omia kuin vieraita kohtaan on aina kuulunut venäläiseen tapaan toimia, vallastaolijoista riippumatta.

Paavo Kuronen

Miksi kuvittelet, etten tiedä tästä? Niinkuin sanoit, venäläiset ovat kärsineet suuresti erilaisten despoottien alaisuudessa, mutta bolshevikit eivät olleet venäläisiä, ja myös tsaarit korostivat saksalaisia ja balttilaisia sukujuuriaan. Kenties juuri yhteiskunnan brutaaliuden takia Venäjä on tuottanut suurta inhimillisyyttä ja sääliä kärsiviä kohtaan, joka on ilmennyt suurissa kirjailijoissa ja runoilijoissa, Pushkinissa, Dostojevskissa, Tolstoissa ja niin edelleen. Elokuvan saralla ei liene Tarkovskin veroista neroa, klassisessa musiikissa Tsaikovski ja niin edelleen. Venäjällä on todella kiehtova ja hieno korkeakulttuuri, äärimmäisen vieraanvarainen, mutta kovia kokenut kansa. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö Venäjä olisi yksi epätasa-arvoisimmista mafiavaltioista maailmassa, se on sitä. Näitä paradokseja ei valitettavasti haluta ymmärtää, vaan valitettavan monet vain demonisoivat Venäjää jatkuvasti. Sinänsähän tällä kaikella ei ole yhtään tekemistä sen kanssa, että Amerikan Yhdysvaltojen imperialistinen ulkopolitiikka on tappanut miljoonia ja miljoonia viime vuosisadalla, ja jo sitä ennen oli intiaanien kansanmurha, väkivaltainen villi länsi ja esimerkiksi työväenliikkeen väkivaltainen tukahduttaminen. Ja sekään ei sitten tietenkään tarkoita, etteikö amerikkalaisesta kulttuurista ja sivilisaatiosta löytyisi valtavasti hyvää ja hyviä puolia. Kaikessa on hyvää ja pahaa, mitä sitten? False flag iskuilla perustellut hyökkäyssodat ovat joka tapauksessa pelkästään paha asia.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"NATO ei saa käyttää maatamme hyökätäkseen kauttamme Venäjälle."

Voisitko kertoa miten tämä liittyy Syyrian tilanteeseen?

Ellei, niin ehdotan, että aloittaisit lauseen "Muuten olen sitä mieltä..." samaan tapaan kuin Rooman valtakunnassa Cato, jolla oli tapana päättää jokainen julkinen puheensa lauseella ”Muuten olen sitä mieltä, että Karthago on tuhottava”.

Toimituksen poiminnat